27 juli 2018

Stek & Tara – September Labs

Nieuwe energie

Zoals je misschien al wist, bij Studio September reserveren we tijd om aan eigen projecten te werken – niet voor opdrachtgevers dus. Na een periode van afwezigheid (druuuk + verhuizen) zijn we weer begonnen! Deze keer met een nieuwtje: in plaats van één keer per twee weken een dag, doen we nu twee dagen per maand. Daarnaast is er 1 labsleader; die helpt iedereen, zorgt voor de catering en houdt de energie erin. En de social, niet te vergeten!

De nieuwe opzet was prettig; meer tijd voor planning, in teams samenwerken – en in twee dagen krijg je veel meer gedaan dan je zou vermoeden, zeker ten opzichte van 1 dag. Met de lean gedachte zijn er meerdere opleveringen gepland binnen 2 dagen. En zo hebben we twee eerste versies van toffe nieuwe producten klaar.

Tara. De leukste manier om je vergaderruimte te beheren.

Team 1 werkte aan Tara. Het (of ze?) is een Laravel based webapplicatie ontwikkeld om de bezetting van je vergaderruimtes helder weer te geven. Door middel van een wall display bij elke vergaderruimte zorg je voor een aantrekkelijk en duidelijk overzicht van geplande meetings én kun je zelf met een druk op de knop een ruimte reserveren. Dat display kan elk display zijn; je kunt Tara gewoon met een browser benaderen. Wij kozen voor een iPad Mini 2, die hadden we nog liggen. Tara synchroniseert ook direct met onze eigen Google Calendar waardoor je vanaf elke locatie en elk apparaat makkelijk een afspraak toevoegt.

Tjeetje. Bestaat dat niet al? Jawel hoor, maar beter kan het absoluut. Zo zijn bestaande stukjes software duur of behoorlijk lelijk. Dat kunnen wij beter.

Tara draait nu op de iPad in een tijdelijk gefabriceerde houder naast onze meestgebruikte vergaderkamer; de Bonjour! De hoes wordt binnenkort vervangen door een variant van bamboe, die zal worden lasergesneden naar eigen ontwerp. Daarna zullen alle vergaderruimtes een eigen Tara krijgen en gaan we ons eigen product testen en optimaliseren, waarna het plan is om de software gratis beschikbaar te maken voor iedereen die ook zo’n wall display wilt.

Mockup van Tara

Stek

Team 2 was ondertussen bezig met Stek. Dat hebben we al een (aantal) keer eerder geprobeerd, maar het strandde telkens in complexiteit. Maar, deze keer niet!

Stek is een Laravel applicatie om, kort gezegd, stekjes uit te wisselen. Van de marketingpagina: Morgen een stekje van die exotische hangplant in je vensterbank? Of een nieuw huis vinden voor al je pannenkoekstekjes? Kan allemaal bij Stek!

Stek is het makkelijkste, meest overzichtelijke en slimme platform om je gratis stekjes te beheren en ruilen. Zoek het stekje dat je zou willen of scroll gewoon lekker door de stekjes heen.

Meer over Stek en op de hoogte blijven? https://stek.app!

Afsluitend

Volgende maand weer een nieuwe September Labs! Lijkt dit je ook leuk? We zoeken nog nieuwe mensen. Kijk snel bij onze vacatures!