Mensen met een beperking kunnen niet altijd vanzelfsprekend een website gebruiken.

Toegankelijke websites en webapplicaties (drempelvrij)

Je denkt er vaak niet bij na, maar hoe zou bijvoorbeeld een slechtziende deze pagina gebruiken? Of wanneer je laaggeletterd bent? Functionaliteit zoals een contrast verbeteraar of een voorleesfunctie kunnen dan essentieel zijn. Maar het is meer dan dat: vanaf het eerste moment moet je de site op een goede manier opbouwen, met soms extra informatie, om dit allemaal mogelijk te maken. En je krijgt er nog een beter vindbare website voor terug ook.

Drempelvrij, worden dat soort sites ook wel eens genoemd. Of de WCAG2.0.

Bij Studio September vinden we dit belangrijk; in een bepaalde basis werken we altijd aan de best toegankelijke websites – en we maken daarnaast vaak tijd om aan onze opdrachtgevers uit te leggen waarom deze extra investering belangrijk, en eigenlijk heel gewoon, is.

Studio September is een toegankelijke bouwer en staat in het toegankelijkeidsregister.

Haalbaarheidscheck van je idee of website? Doen we gratis & vrijblijvend.

 • Niveau 3 AA WCAG2.0 (ja, echt waar)

  Wij zijn een geaccrediteerde drempelvrije bouwer voor het hoogste niveau en werken onder andere voor een van de oprichters van het keurmerk in Nederland: Bartimeus Sonneheerdt.

 • Eerlijk drempelvrij

  Samen met onze opdrachtgevers willen we ons niet laten beperken: het is gewoon zoals het hoort. We gaan webshops, formulieren of integraties niet uit de weg, maar zorgen dat het voor iedereen werkt. Zaken weglaten is niet hetzelfde als een site toegankelijk maken.

 • Toegankelijk ontwerp

  Onze UXers en designers zijn ook op de hoogte: een toegankelijk internet hoeft niet minder mooi te zijn. Door vanaf het begin af aan extra te denken over lettertypes, kleuren en tekstplaatsing zit het niks in de weg. Zo krijgen gebruikers zoveel mogelijk dezelfde ervaring.

 • Hulp bij content

  Drempelvrij zit hem niet enkel in techniek: het zit hem ook in content. We helpen je met het selecteren van de juiste tools die ervoor zorgen dat je alles goed invult en toelicht.

En verder?

Samen, werken
Wij zijn experts, maar jij ook. Samen moeten we nadenken over wat het beste werkt. Daar zijn we goed in en dat vinden we bijzonder leuk om te doen.

Dedicated support
Onze support bestaat uit de mensen die onze producten en diensten bedenken en maken. Geen servicedesk team, maar dedicated tijd ingeruimd voor support en doorontwikkeling bij onze ux-ers en engineers. En we hebben een noodnummer waar je mensen mee wakker kan bellen. Altijd leuk.

Technisch Hart
In een team van 12, is meer dan de helft developer. Onze strategen en ux-ers schakelen vaak met ze, en je hebt developers die altijd meedenken met jouw case. Dat zorgt voor de beste eindresultaten en juiste inzet van (soms nieuwe) technologie.

September <3 AVG
Sure, het levert wat gedoe op, maar Privacy by Design + Privacy by Default is iets wat we erg belangrijk vinden. In onze ontwerpen en op de achtergrond. We kunnen je hier veel over vertellen en denken graag mee. Ook wat jij als opdrachtgever moet doen en bijhouden om de privacy en gegevens van je gebruikers te beschermen.