Museale interactieve installaties

Voor de tentoonstelling 'Het water blijft komen' in het Watersnoodmuseum bedachten, ontworpen en ontwikkelden we zeven interactieve installaties.

“Na het trauma van 1953 bouwde Nederland hard aan een nieuwe kustverdediging. Het land is omdijkt, de kustlijn verkort, rivieren krijgen de ruimte en regenwater wordt opgevangen en weggepompt. Maar overal ter wereld nemen overstromingen in aantal en hevigheid toe. Klimaatverandering, steeds extremere regenval en een stijgende zeespiegel dwingen ook Nederlanders om steeds weer na te denken over hun toekomst met het water. De strijd tegen het water is nog lang niet gestreden.”

In Caisson 4 van het Watersnoodmuseum wordt in de nieuwe tentoonstelling de ramp van 1953 als beginpunt genomen om te kijken hoe watersnoden zich in het heden en de toekomst kunnen ontwikkelen. De tentoonstelling ‘Het water blijft komen’ is ontwikkeld door Kummer & Herman en Prospektor. 

Dagelijks werken vele honderden mensen om ons land droog te houden. Maar hoe gaat het in andere landen? Speel de interactieve scenario’s ‘Waterkwesties’ en ‘Een dagelijks gevecht’ en kom erachter. Graaf zelf polders en maak dijken of pomp overtollig water weg in de waterwerkplaats. Red dorpen in de AR-zandbank of neem plaats in de grote stoel met joystick in de Controlroom. Lukt het jou een ramp te voorkomen?

  • Interactieve AR-zandbak
  • Controlroom met gamechair, arduino’s en webcam
  • Informatieve installaties op touchscreens
  • Zandzakkenspel: quiz met RFID chips

Meer weten over dit project?
Neem contact met ons op!