Zonnige portal voor Sundata

Sundata haalt meer energie uit zonnepanelen. Dat doen ze door actief te monitoren, automatisering en te analyseren. Studio September maakte een dashboard, zodat bewoners hun data vanuit huis kunnen inzien.

Inzicht in data

Zonnepanelen komen steeds vaker voor, en dat is een goed teken! Maar wat weet je als bewoner van de opgehaalde energie van panelen op jouw dak?

Samen met Sundata ontwikkelden we een dashboard (of een portal) waarin de hoeveelheid energie die de zonnepanelen opwekken wordt bijgehouden. Ook wordt er een schatting gemaakt van de hoeveelheid energie die je als bewoner juist verbruikt. Met deze gegevens krijg je inzicht in jouw zonnepanelen en kan je zien hoe bewust je eigenlijk bezig bent.

Zonnige uitstraling

Niet iedereen begrijpt waar het over gaat, met termen als kWh en ‘energie’. In het dashboard maakten we daarom vergelijkingen met het planten van bomen, en bespaarde CO2 uitstoot. In combinatie met vriendelijke illustraties en animaties is het een vrolijk dashboard geworden dat voor iedereen te begrijpen was.

Meer weten over dit project? Neem even contact met ons op!