Stekjes ruilplatform Stek

Stek is een ruilplatform voor plantenstekjes. Het is ontstaan tijdens September Labs, twee dagen per maand waarin we enkel werken aan eigen projecten en ideeën. Inmiddels is Stek uitgegroeid tot een werkend platform met échte gebruikers.

Makkelijk stekjes ruilen

Bij September zijn we sowieso dol op groen, we hebben dan ook véél planten op kantoor staan. En hoewel er al heel wat planten-, tuinier-, en stekgroepen op Facebook zijn, is er nog geen overzichtelijke plek waar je ‘gewoon’ makkelijk stekjes kan ruilen. Het doel was dan ook om precies dat te creëren, maar stiekem is Stek hartstikke ingewikkeld. Het is gebouwd in Laravel, met een Admin Panel van Nova, de realtime chat werkt op Node.js en het zoeken en filteren van stekjes gaat via Algolia.

Teamwork!

Het bijzondere aan dit project is dat we Stek met een grootste deel van het team hebben gemaakt. Bijna iedereen heeft wel een aan Stek gewerkt. Dit zorgde er ook voor dat we tijdens verschillende fases nieuwe technieken konden uitproberen, zoals een Value Proposition Model, eens écht uitgebreid doelgroeponderzoek, een contentplan voor Instagram. Daar hebben we nu overigens al meer dan 1000 volgers. En Stek is laatst gepubliceerd in het magazine Kekmama.

Het is heel tof om te zien dat Stek groeit en echt wordt gebruikt, maar we zijn er natuurlijk nog niet! Wekelijks wordt er gewerkt om Stek nog beter, slimmer en makkelijker te maken.

Meer weten over dit project? Bekijk Stek online of neem even contact met ons op!