Opdrachtgever

Centraal Museum

Project

How the World Occurs

Duur & Team

3 maanden met 3 mensen

Het Centraal Museum vroeg ons mee te denken in een totaalervaring rondom de tentoonstelling van hedendaagse kunstenaar Craigie Horsfield: How the World Occurs. Voor, tijdens en na de tentoonstelling. Volgens Horsfield heeft iedereen een andere kijk op de wereld en in zijn werk daagt hij je uit om daar over na te denken.

Daarop ontwikkelden we een digitale tool in combinatie met een interactieve museuminstallatie waarbij bezoekers werden uitgedaagd om zelf een bijdrage te leveren aan de tentoonstelling. Door middel van een reeks vervreemdende vragen werden mensen online gevraagd een tekstueel portret van zichzelf te genereren. Een portret dat vervolgens real life in het museum werd geprojecteerd en ook direct gedeeld kon worden via social media.

Op die manier haalden we content van buiten het museum naar binnen en andersom. Het vroeg bezoekers actief deel te nemen, zowel op straat als in het museum. Aanvullend op de digitale tool en installatie ontwikkelden we de offline publiciteit campagne waarbij dezelfde vragen en portretten terug waren te zien in het straatbeeld in de vorm van grote banners, abri’s etc…

Op deze manier zijn we in staat geweest om een offline en online ervaring rondom het werk van Horsfield met elkaar te verbinden en zo bezoekers te prikkelen om de expositie te bezoeken.

“Het is de afscheidstentoonstelling van directeur Edwin Jacobs, die het opstuwende Utrecht verlaat voor Dortmund, en hij heeft er een kroontje mee op zijn werk gezet, zinnebeeldig voor een ontluikende stad.” – Trouw